Orkidehagen🦋

Jeg har en «ryggsekk» eller «bagasje» og historie som jeg nå rydder i. Tenkte jeg skulle tømme hele «sekken» utover og plukke opp igjen de historiene jeg vil skal være med videre inn i fremtiden. Det er mange av dem, men du verden hvor godt det blir å kvitte seg med mye negativ og vond fortid. Det er slutt på å være passasjer i mitt eget liv, nå tar jeg og lukker opp døra, lukker igjen og åpner døra til førersiden. Jeg skal styre nå. Ta tilbake kontrollen til nåtid. Det blir ikke enkelt, men små grep kan gjøre stor forskjell på sikt.

Jeg ser meg selv i speilet, hva er det jeg vil speile ut mot verden. Jeg «tygger» fortsatt på denne setningen. Tenker på hva venner har beskrevet meg som og ønsker å ta tilbake livet mitt. Kan jeg anerkjenne at sånn er det nå? Jobber med saken, og jeg tenkte der speilet kaster «meg» tilbake at nå, idag er dagen. Det vil ikke si at vips så er det gjort, eller jeg er frisk eller jeg slutter å snakke/ tenke meg selv ned, og utmattelsen får jeg ikke skynda på. Men jammen meg skal jeg prøve å snu idag.

Jeg har en liten bok, ikke noe spesielt med den, men det er det som skal stå skrevet der som blir spesielt. Jeg har laget meg noen få punkter som skal følges hver dag:

 

1) notere ned litt om dagen min, reflektere og bevisstgjøre

2) hva har jeg lært?

3) hva er jeg takknemlig for?

4)Legge merke til det positive

5)jeg bruker hjelp til selvhjelp og disse to metodene er noen av dem:  A – B – C metoden

og Jeg må se meg tilbake.

6) Et av mine viktigste punkter som jeg gjemmer i mitt hjerte og tar frem når jeg trenger dette for å lese:

det er kommentarer som jeg har fått under innlegg som jeg har postet, dere vet selv hvem dere er<3 og jeg takker

 hver og en av dere<3 Disse kommentarene har jeg lagt inn i boka mi «Orkidehagen» og de blir der for alltid. Jeg får ikke takket

dere nok som støtter meg og får meg til å føle meg både unik og verdifull<3 dere betyr mer enn dere aner for meg<3

 

Jeg skal bruke positive følelser som pekepinn, ikke velte meg i de mørke og negative… å snu blir ikke lett…

Jeg skjønner godt at det blir opp og nedturer og helt sikkert fiaskoer også, men det kan lære meg noe på veien. For nå må jeg velge vei, og slutte å stå ved veiskillet. Der har jeg stått lenge nå. For hver positive ting tegner jeg en blomst, som jeg håper det blir mange av og orkidehagen vil være en fargeprakt av de unike, akkurat som meg, tror jeg…I denne hagen kommer jeg til å putte inn flere sommerfugler. De er spesielle for meg og jeg elsker de.

For meg er sommerfugler vakre, sterke og samtidig veldig skjøre. Fargerike, fri og modige. De sprer sine vinger utover for å fly avsted uten å vite hva de støter på. Jeg er ikke vakker, men fargerik er jeg fortalt. Jeg er ikke sterk, men skjør. Jeg er ikke modig, men vil være fri. Det er på tide å spre mine vinger, ta sats uten å vite hva jeg støter på.

-orkidedatter-

#livsmestring #friskliv #veienvidere #finnemegselv #karriereveiledning #mestrelivet #psykiskhelse #hjelptilselvhjelp

 

4 kommentarer om “Orkidehagen🦋

    1. Jeg blir målløs, og litt blåst av banen, jeg kan ikke annet enn å si Tusen takk Tonje❤️jeg har ikke ord… men du varmer mitt hjerte og jeg gjemmer deg langt inn i hjerte mitt❤️sender over en god klem til deg- unik og verdifull du er❤️

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s