Samlivsveilederen i meg filosoferer igjen – forhold- og ferier…

ADVARSEL:

Før jeg begynner innlegget kommer en advarsel om hva dette handler om. Det er fordi de som ikke liker temaet, vil lese om dette eller overhode ikke er litt nysgjerrig eller interessert i dette når det gjelder vår intime verden eller den slags kan trykke seg ut og scrolle videre til noe som passer for deg.

Du kan oppleve at innlegget inneholder sneven av noe du ikke har hørt om før, eller er bare nysgjerrig på om det er noe du kan ta med deg inn i hverdagen kanskje…

Jeg deler mine tanker og følelser, erfaringer, kunnskap og kompetanse i flere retninger. Dette er mine erfaringer og opplevelser fra å snakke med medmennesker når det gjelder parveiledning.

Dette innlegget kan inneholde ord og uttrykk fra temaet sexologi, parveiledning eller samlivsveiledning/rådgivning, og kan virke støtende. Så om du ikke liker overskriften gå bare høflig videre. Akkurat dette innlegget handler kort om hvorfor forhold blir ødelagt i ferier.

Etter ferier og høytider skyter statistikken for både skilsmisser og brudd for samboere i været. Et merkelig fenomen dette her. Jeg satt på forelesning en gang for ikke så veldig lenge siden og fikk et greit svar på dette, men jeg undrer meg.

I ferier er du og partneren mye sammen, hele tiden kanskje og barna henger med så godt de kan om det er barn med i «bildet». Okei, slutter vi å snakke sammen? Slutter vi å lytte til hverandre? Ser vi partneren fra en annen synsvinkel fordi vi akkurat er mye sammen? Oppdages det negative sider som sliter på forholdet mer enn før? Spørsmålene er mange og mangt og det menes i hytt og gevær når jeg tar en spørsmålsrunde i gruppeveiledning.

Et svar som ofte går igjen er: «vi var på tur….vi var på fest eller selskap» hos egentlig «forsvunnende» familiemedlemmer som plutselig ønsket å invitere «den øvrige» familie til et hyggelig juleselskap. Her virker det som at alt som går på to bein er «fritt vilt» og jakten kan begynne…Noen går så langt å ha sex med sitt «fritt vilt», mens andre nøyer seg med litt klining og stjålne blikk. Jeg skal ikke dømme hvor grensa går fordi det er opp til hver enkelt. (Det jeg filosoferer over er hvorfor ferier og høytider viser seg å være vanskelig og utfordrende).

Ooops, gresset var ikke grønnere på den andre siden….År med et ekteskap eller samboerskap blir brått lagt i «tusen knas» på grunn av dette.

Jeg må tilføre at det er mange par som går videre, tilgir og får det bedre sammen enn noen gang. Dessverre er det mange som blir forlatt. Hva som er riktig og galt må hver enkelt finne ut av.

Jeg skjønner at misunnelse er en faktor som spiller inn. Fordi vi ofte tenker at andre har det så mye bedre enn oss. Dette stemmer ikke, ingen har et perfekt samliv.

«Gresset er grønnere på andre siden» stemmer heller ikke. Det er mye bedre å mestre å få til samlivet på hjemmebane. Jeg legger til at dette er snakk om det såkalte -normale- og etter Norges lover. Dette er ikke forhold basert på vold eller noe som helst som ikke er greit og straffbart.

Jeg kan ofte bli irettesatt her, og det er greit. Har du et forhold som det ikke finnes håp for, gå hver til deres og rydd opp før dere velger å gå videre. Du velger hvordan du vil ha det, men husk at familieliv og romantikken ikke skal konkurrere med hverandre, men være èn ting. Et godt familieliv styrker parforholdet og omvendt.

Så er det veldig utfordrende å være mye sammen i dag? Har jeg blitt for gammel til å forstå moderne parforhold? For gammeldags rett og slett…..Er samfunnet i endring? Eller er det bare mer fokus på dette nå enn før? Er par mer åpne for å tilegne seg råd og veiledning enn før?

Hvorfor sier jeg dette, jo, fordi jeg ofte får høre at om dette med «åpne forhold». Litt utfordrende for meg å forestille meg sier jeg da. Jeg er så på at det kan være mer ødeleggende enn healende….Noe som viser seg på statistikken etter hver jul og juli. Jeg kan ikke gjøre noe med det og alle må få leve sitt liv, sånn er det. Her kan det fort bli misforståelser og mye sjalusi og konflikter om ikke «kjørereglene» er god skrevet ned sammen.

 Jeg råder par til å gå til forebyggende parterapi om de skal være usikre på noe i forholdet sitt. Det passer gjerne å ta noen turer før ferier, gjerne før sommerferie og juleferie. Mange har satt pris på dette rådet og kommet seg seirende igjennom når det er noe å bygge på i forholdet.

Ta med din utkårede ut på noe gøy, på noe som begge føler tilhørighet til og som du vet begge setter pris på. Det kan ofte være en kinotur, sitte å holde hverandre i hånda og spise popcorn…Uansett, gjør DET du ønsker for partneren din.

Om du tror ferien kan redde forholdet ditt, er jeg redd du kan ta feil dessverre, men det får bli et annet innlegg.

Håper deres forhold tålte både turer, reiser og andre selskapeligheter denne julen, for husk det er i hjemmet du kan skape «magien» sammen med den du er ALT for<3

Jeg ønsker alle -hver og en av dere- en riktig god helg<3 Gjør noe fint som gir deg positiv energi<3

-orkidedatter-

8 kommentarer om “Samlivsveilederen i meg filosoferer igjen – forhold- og ferier…

  1. Ofte er ikke gresset grønnere på den andre siden. Det skal jeg være enig i. Men jeg må nok innrømme det, at jeg er glad for at jeg fant den som var på den andre siden. For aldri har jeg vel vert så lykkelig som nå. Nå har jeg en som tar vare på meg. Og jeg elsker å ta vare på han. Og vi trives også veldig godt i hverandres selskap om det nå er ferie eller ikke ❤ Passer man sammen, så passer man sammen. Bare glad jeg fant en som brydde seg om oss. Og ikke bare sine dyrebare ting. ❤

    Likt av 1 person

    1. Ja, det er akkurat sånn det skal være❤️og heldige deg og dere❤️og når man ikke passer sammen skal ikke et forhold holdes varmt og en ikke har det bra, da er det bedre å gjøre slutt. Heia kjærligheten og dere❤️klem

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s