Alle barn trenger en «Alfred».

Jeg kom plutselig på Emil fra Lønneberget. Jeg husker ikke hvorfor, men det ga meg assosiasjoner til min egen barndom.

De fleste har hørt om Emil, gutten som gjorde så mange spillopper at moren hans sleit ut både bøker og penner for å skrive ned alle hyssene hans. Han som måtte løpe i snikkerboden og låse døra så faren ikke skulle få tak i han.

De fleste har da også fått med seg gardsgutten Alfred. Som var Emils støtte, gode venn, som ga han omsorg og kjærlighet når livet til Emil var utfordrende. Alfred brydde seg om pjokken på en måte så han fikk oppleve gode stunder om det bare var å bade i tjærnet eller å sitte sammen å filosofere.

Emil i Lønneberget, Alfred, alle barn trenger en «Alfred» løvetannbarn orkidedatterBildet er lånt fra google.

Alfred var alltid der for Emil, han plastret sår eller ga han ros. Alfred var den positive hjemme hos Emil når hyssene ble for mange og for mye for foreldrene. Alfred viste kjærlighet uansett. Trøstet og framsnakka Emil så han ikke mista totalt troa på seg selv.

Emil i Lønneberget, Alfred, alle barn trenger en Alfred, løvetannbarnBilde er lånt fra google.

Nå skulle egentlig ikke innlegget handle om Emil, men det ble plutselig viktig for meg å skrive ned dette alikevel. Som jeg skrev øverst så kom jeg på min barndom. Poenget mitt er om det holder for et barn å ha en «Alfred» i livet sitt? Og hvem var min «Alfred»?

Jeg er litt usikker på hvordan det gikk med han Emil i Lønneberget, men så vidt jeg vet så er det ingen historie om at det ikke gikk bra heller…

-orkidedatter-

10 kommentarer om “Alle barn trenger en «Alfred».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s