Jeg var et «Alfred» barn.

I går skrev jeg om Emil i Lønneberget og Alfred …… fordi det gav meg assosiasjoner

til min egen barndom. Jeg har tenkt på min «Alfred» eller «Alfreder» blir det egentlig fordi de er to.

Disse to var min mormor og morfar. De bodde tre minutters kjøretur fra der jeg bor nå og er født og oppvokst.

Ofte når jeg var barn tok jeg med meg hunden og rusla bort til dem.

Det var vell og bra, men det aller viktigste var alle helger og ferier  jeg fikk være hos dem.

Min Alfred, barndom, livsmestring, livskvalitet, psykisk helse, omsorgssvikt, et barns kamp,

Mormor og morfar gav meg omsorg når jeg trengte det så sårt.

De gav meg kjærlighet når jeg minst ventet det. De gav meg

oppmuntring når jeg prøvde noe, feilet eller ikke ville.

De støttet meg når jeg ikke fortalte noe. De skjønte og visste.

Min Alfred, barndom, alle barn trenger en alfred, livskvalitet, psykisk helse, livsmestring

Min alfred, alle barn trenger en alfred, omsorgssvikt, psykisk helse, livsmestring, livskvalitet, en barns kamp

De gav meg trygghet.

Jeg tørte å være meg selv.

De gav meg rom for å føle på å utvikle meg.

Jeg kunne gråte og bråke uten å måtte være stille eller

bli hysjet på.

Jeg hadde grenser og konsekvenser, men i form av ord og veiledning.

Min alfred, alle barn trenger en alfred, omsorgssvikt, en barns kamp, livsmestring, livskvalitet

Min alfred, alle barn trenger en alfred, omsorgssvikt, livskvalitet, psykisk helse, livsmestring

Jeg ble anerkjent for den jeg var.

Jeg mestret å bygge opp gode relasjoner sammen med dem.

Vi kunne snakke om alt.

Alfred, alle barn trenger en alfred, min alfred, psykisk helse, omsorgssvikt

Mormor var med å lekte med meg om jeg ville. Jeg lærte meg å

samarbeide. Lærte meg å bli selvgående med en

helt annen «grunnmur» enn den jeg erfarte fra før.

Alfred, alle barn trenger en alfred, omsorgssvikt, psykisk helse

MEN, jeg hadde også pappa. Uansett om han var i alkoholens grep og alt det førte med seg, var han glad i meg, viste empati og omsorg på sin beste måte han kunne.

Etter litt tid i behandling for traumer fra barndommen forstår jeg det, jeg har blitt voksen, jeg forstår at pappa var omsorgspersonen hjemme. Etter mange samtaler med min søster- er det mer som er tydelig og vi forstår. At vi har tatt gode valg og har gode holdninger må komme fra et sted, og de legges fra barnsben av…Hadde det ikke vært for pappa- er det ingen som vet hvilken skjebne jeg og henne hadde møtt….

Jeg ønsker alle en herlig fredag<3

Jeg skal gjøre den så god jeg bare kan sammen med mine.

-orkidedatter-

8 kommentarer om “Jeg var et «Alfred» barn.

 1. Du var heldig som hadde slike flotte besteforeldre og tross alt husker du din far med gode minner også.
  Jeg kommer fra en storfamilie. Min mor hadde 10 søsken og min far det samme + 8 1/2 søsken, så vi var mange. Men mine bestemødre var nok de beste av dem alle. De er mine forbilder.

  Likt av 1 person

  1. Ja, jeg kjenner at det er godt å tenke at jeg er heldig også, jeg gjorde det når jeg leste ditt svar, tusen takk. Jeg blir så glad når du sier at dine besteforeldre er dine forbilder❤️og så stor familie, det kan jeg nesten ikke sette meg inn i, kanskje du har skrevet noe om det før jeg fant deg🦋 ønsker deg en super fin dag der du er fine deg🦋

   Liker

 2. Kjære, fine Orkidédatter 💕 Så kompleks kan en barndom bli, selv om jeg faktisk ikke kjenner til 10 % av den engang. Men jeg kjenner den igjennom mine erfaringer. Jeg kan kjenne det igen på gåsehuden jeg får når jeg leser. Takk gud for dine «Alfreder» ❤️ den største klem

  Likt av 1 person

  1. Tusen takk vakre deg, du er helt unik vet du det, hva har jeg gjort for å fortjene dine ord og tilbakemeldinger… tusen takk❤️jeg setter så utrolig pris på deg Tonje, mer enn du aner, jeg blir helt varm i hjertet mitt🦋og du styrker mine ødelagte «vinger» så en dag kommer jeg til å «fly»🌹klem

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s