Samlivsveilederen i meg filosoferer igjen – utro-

ADVARSEL:

Før jeg begynner innlegget kommer en advarsel om hva dette handler om. Det er fordi de som ikke liker temaet, vil lese eller overhodet ikke er litt interessert i dette når det gjelder sexverden eller den slags nærhet kan trykke seg ut og scrolle videre til noe som passer for deg.

Dette innlegget inneholder ord og uttrykk fra temaet om sexologi, parveiledning eller samlivsveiledning/rådgivning, og kan virke støtende. Så om du ikke liker overskriften gå bare høflig videre. Akkurat dette innlegget handler om det å være utro -utroskap-

Det gleder mitt hjerte om du leser.

(Dette er mine erfaringer og opplevelser fra å snakke med mennesker når det gjelder parveiledning, veiledning/rådgivning).

Utro utroskap sex sexologi sexverfen parrådgivning parveiledning samlivsveiledningJeg er bastant i mitt ståsted med utroskap. Det vil si jeg har nulltoleranse for akkurat dette personlig. Min fortid og barndom har merket meg for livet og jeg endrer ikke synet mitt på utroskap. Jeg snakker om det å være utro mot partneren sin der jeg tenker på -one night stand-, julebord-, «fylleligg», ha en annen partner over tid eller flere over en lang periode eller sosiale medier.

Jeg har ikke tatt i betrakning der en part har vært utro når det ligger til grunn vold i forholdet eller annet som ikke er lov i forhold til Norges lover. Bare greit å oppklare dette, for det er et helt annet innlegg.

Det å få knust tillit, hjerte og et emosjonelt svik er noe av det værste et menneske kan oppleve og erfare. Jeg er ærlig med brukere om jeg skal veilede/rådgive noen angående dette, hvor jeg står. Fra rollen som veileder/rådgivers perspektiv skal jeg være tilstede 100% for dem og mine personlige tanker, følelser og meninger skal ikke påvirke min veiledning. De setter pris på min ærlighet.

Det er ulike former for utroskap, ihvertfall i denne dataverdenen vi lever idag. Det kan være systemutroskap som er utroskap med flere partnere over tid, lengre utroskapsforhold hvor det gjerne er følelser involvert. Mikroutroskap som har blitt mer vanlig nå, og kan være små handlinger som du velger å holde skjult for din partner, sosiale medier eller lagret telefonnummer under kodenavn. Så er det dette med «one night stand» osv. Nå begynner det å bli komplisert. Det er veldig mange som tolker utroskap på ulike måter og mange har høy terskel, mens andre har ikke det. Her oppstår det gjerne «kræsj» i regler, verdier, holdninger og «kjøreregler» i forholdet.

Det er fysisk utroskap som ofte er det par kommer for, og med dette har det ført med seg både det ene og andre på ulike medier/ plattformer, og det er ikke bare sex det handler om. Mange ganger kan det være en feig måte å avslutte et forhold på. Det viser seg at utroskap med følelser er vanskeligst å tilgi og gå videre med. Mange mestrer oppgaven å tilgi og alt blir bra igjen, det kommer helt an på utroskapen.

Å være den som blir utsatt for sviket vil ofte gå inn i en tilstand der frykt for gjentakelse, redd for mange ting og dårlig selvbilde blir «groende» og ekte uansett hva partneren sier. Kvinner sier mange ganger at det er følelser som er værst, mens mannen sier det er den fysiske delen som er værst, og som er truende om partneren har vært utro.

Det er flere definisjoner på utroskap som f. eks: at det handler om biologi, og ikke om hvorvidt følelser for partneren er blitt borte eller ei. Det er en rekke årsaker til hvorfor, og jeg blir ikke overrasket lenger.

Jeg sier ofte det er opp til hver enkelt hvordan en vil definere det å være utro og utroskap. Kvinner og menn, deg og meg vi vil alltid ha meninger, egne holdninger, arv og miljø som påvirker vårt ståsted om dette. Noen tåler mer enn andre og kan akseptere og ha toleranse for mye mer enn det mange andre kan.

Det er opptil deg hvordan du velger å tenke, føle og definere utroskap. Det er helt greit, men aldri la deg bli brukt, fordi det er akkurat DU for verdifull, unik og fantastisk til- du fortjener så mye bedre.

Så vil jeg anbefale å rydde opp i et forhold på en ordentlig måte før begjæret og lidenskapen for den nye blir ekte. Prøv å holde impulsivitets handlingene i ro og «må ha» eller jaktinstinktet ditt i «sjakk». Så kan en unnslippe mange ubehagelige erfaringer, følelser og tankespinn som ofte brenner seg litt fast i ditt sinn og hjemsøker deg både titt og ofte.

Det er ditt liv, ditt ansvar.

-orkidedatter-

6 kommentarer om “Samlivsveilederen i meg filosoferer igjen – utro-

  1. Jeg har jo også nulltolleranse her, jeg orker nesten ikke tenke tanken om det engang. Alt for mange tillitsbrudd og livet er for kort til å såre folk på den måten.
    Takk – jeg digger deg ❤️
    Ha en nydelig dag ❤️

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s