Minneboka mi.

Jeg holdt egentlig på å lette etter noe annet, da jeg så noe rødt som skinte og glødet mot meg. Gullbokstaver som glitret i solstrålene som snek seg inn gjennom vinduet. Jeg løftet den forsiktig opp. Det var minneboka mi. Kjære vene, har jeg den ennå. Har jeg ikke rota den bort. Ikke blitt borte i noen flyttinger hit og dit heller. Jeg kan da nesten ikke tro det. Skal jeg åpne den…. Jeg tenker meg om et par ganger. Hvorfor, jo, fordi den stråler ikke bare ut gode minner. Men den oser også av dårlige minner som skjedde på barneskolen der denne minneboka er fra. Vet ikke om jeg orker….det er ennå vondt…. kroppen husker… hjernen blir kastet tilbake… jeg husker så innmari alt for godt de fæle ordene… alt kom tilbake nå.

Veslehunden min kommer med sin kalde snute opp i fjeset mitt. En tåre renner nedover mitt kinn. Jeg får tanken over på noe annet og sier til meg selv og hunden min at dette går fint.

Minneboka mi minnebok venner venninner bestevenner barneskole

Jeg åpner opp den første bladsida. Her står navnet mitt og alderen min. Jeg er syv år på denne tida ser jeg. Her står det «se bak i boka der ser du en gris». Jeg må jo se da….

Minnebok minneboka mi bestevenner venninner barneskole

Jeg blar forsiktig videre. Blir jo ganske så tatt tilbake i tid og husker også mange gode minner.

Her er det skriverier og tegninger fra forskjellige folk. Familie, venner, klassekamerater og andre. Typiske minnebok tekster som»roser er røde»… «gutta i porten»… og andre vers og dikt…

Minnebok minneboka mi venninner bestevenner barneskole

Jeg stopper opp. Kjenner så godt igjen både skrift og tegninger. Min aller beste venninne som jeg fikk i 1. klasse. Det sa bare «klikk»mellom oss. Siden den gang holdt vi sammen i tykt og tynt. Vi bar begge på den tunge ryggsekken allerede fra småbarnsben av. Hun med dessverre en tyngre sekk en meg. Jeg savner henne så. Hun måtte flytte til faren sin i by?n når vi skulle begynne i 6. klasse. Vi holdt kontakten og var masse sammen, nesten hver helg og ferier. Vi vokste og utviklet oss, i ulike retninger. Jeg kunne ikke hjelpe deg til slutt. Du valgte en tur uten retur helvete. Vi mistet kontakten på slutten av videregående. Da du flyttet ut av landet så jeg deg ikke igjen. Så mistet vi kontakten over telefon. Så mistet vi kontakten via brev. Jeg vet ikke hva som skjedde. Prøvde å nå deg…. du var skikkelig på «kjøret» fikk jeg vite. Plutselig ble alt stille…Jeg savner deg så. Har prøvd å finne ut om du lever eller ei. Jeg har dessverre en guffen følelse. Jeg vet ikke hvor du er eller om du er<3

Minnebok minneboka mi bestevenner venninner barneskole

Jeg blar ferdig i minneboka og legger den forsiktig vekk. Den begynner å bli gammel, fra tidlig åttitallet. Litt rusten og krøllete i kantene, men tåler å bli tatt vare på en stund til. Kanskje jeg en dag er så heldig å få treffe deg igjen min venn, jeg lever i håpet bestemmer jeg meg for. Ellers lukker jeg de dårlige minnene igjen sammen med boka.

Jeg lever her og nå, skal få det bra igjen…

-orkidedatter-

8 kommentarer om “Minneboka mi.

 1. Klart det skal bli bra igen ❤️ Jeg har også mine et sted i Trondhjem, elsker å lese i dem. Men alt som ble skrevet var før min mor ble syk, så ikke så mange ting som vekker dårlige minner.. Du er flink til å tegne, det har du nok alltid vært ❤️ Og jeg forstår godt du blir sentimental, rart å se seg tilbake og oppleve lille – seg igen 💕 God søndag, vennen min 💛

  Likt av 1 person

  1. Jeg skjønner godt at du elsker å lese dem, og at du kan «dra tilbake» før dun mor ble syk i et «hav» av gode minner❤️ Jeg blir veldig fort sentimental, det er nesten litt flaut, men jeg er sånn skrudd sammen…
   sender en klem over til nydelige deg og med et ønske om herlig mandag❤️

   Liker

 2. Får håpe du finner ut om henne 🙂 Det er mengder med minner i sånne bøker. BÅde minnebøker og dagbøker. Bilder trigger masse minner. Jeg har flest gode heldigvis 🙂 Klem og fin søndag ❤

  Likt av 1 person

 3. Åååå stor god klæm ❤ Jeg håper du møter henne igjen og at alt er bra ❤ Minnebøker inneholder så mye både fine ting og vonde. Jeg har mista alle mine men jeg husker det meste håper jeg 🙂 Ha en god dag, nå i dag ❤

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s