«Å sikte mot månen»…

Å sikte mot månen, å sikte mot månen bommer du lander du blant stjernene Norway, Norge, psykisk helse, livskvalitet, livsmestring, barn, barndom, omsorgssvikt, veien tilbake, selvhjelp,

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg stopper opp og ser opp og ned på akkurat dette treet. Denne dagen tenker jeg at, akkurat idag, står du der i all din prakt. Så utrolig vakker skinner du i mot solens stråler og dine greiner brer seg tungt utover vinterens landskap.

Å sikte mot månen, å sikte mot månen bommer du lander du blant stjernene, psykisk helse, livsmestring, livskvalitet, veien tilbake, selvhjelp, barndom, omsorgssvikt,

Som dere fleste vet er jeg en «drømmer». Jeg har vært en drømmer siden jeg var ei lita jente. Det var min måte å flykte fra frykten som regjerte utenfor mitt rom, der jeg aldri visste om «fryktens ansikt» skulle velte inn døra på rommet, smusse det til med blod eller annet etter slåsskamp etter slåsskamp der ute i stua. Jeg var som regel «lenka» fast til hjørnet i senga mi der jeg bygde meg en usynlig mur og hadde tro på at det hjalp. Hva den «muren» var lagd av, eller hvordan jeg skapte den er det bare jeg som vet…

Å sikte mot månen, å sikte mot månen bommer du lander du blant stjernene, psykisk helse, livsmestring, livskvalitet, selvhjelp, omsorgssvikt, barndom

Jeg er veldig god på det, å drømme og visualisere. Det er min måte å ta fatt på et mål og nå det. Ut i fra å tenke, reflektere, analysere og drømme blir mål til som jeg setter meg. Jeg har et stort behov for å se opp mange ganger. Jeg kan bare stå der og undre meg oppover i universet…

Å sikte mot månen, å sikte mot månen bommer du lander du blant stjernene, livsmestring, psykisk helse, livskvalitet, selvhjelp, barndom

Når denne månen kom stigende opp over åsen var det ikke vanskelig å bli værende i denne stunden. Drømmene tok meg av sted og jeg analyserte. Jeg tar et «dypt blikk» inn i meg selv og vil mer enn gjerne finne ut av hva jeg må gjøre for meg. Jeg får dårlig samvittighet fordi jeg tenker på meg, så egoistisk.

Psykisk helse, å sikte mot månen bommer du lander du blant stjernene, livskvalitet, livsmestring, selvhjelp, barndom, omssorgsvikt

Jeg blir så utrolig fasinert av månen. Så stor og fin den er akkurat denne dagen midt i januar.

Å sikte mot månen bommer du lander du blant stjernene, psykisk helse, livsmestring, livskvalitet, barndom, omsorgssvikt

Himmel skifter farge og dagen er på vei til å gli over til kveld. Ikke mange timer igjen til natt. Akkurat her, akkurat nå, føler jeg meg heldig. Heldig fordi jeg fikk se den skjønneste månen på denne måten. Heldig fordi jeg går i møte en interessant tid personlig.

Psykisk helse, barndom

Jeg vet ikke hva som er bak månen i dens univers. I mitt eget univers kjenner jeg «noe» jeg ikke kjent på lenge, men «noe» jeg fra barnsben av alltid har visst. Det er bare det at jeg har skyvd det foran meg, hatt et håp om at «det» vil forsvinne. Det har ikke skjedd, og jeg bare vet hva jeg må.

Psykisk helse, sikte mot månen, barndom, omsorgssvikt, livsmestring

Jeg står i kulde og snø der kveld blir til natt. Månen har vinket farvel til en vakker himmel og heller bredd sin mørke «dyne» rundt seg. I mørket skinner månen ned på alle. Det betyr ingenting om hvem du er, hva du er, hvordan du er og hvorfor du er. Alle er like under månens skinn.

Psykisk helse, sikte mot månen, livsmestring, livskvalitet, barndom, selvhjelp

Om du legger merke til mørket, ser litt lenger innover og oppdager noen greiner som som strekker seg mot himmelen og månens skinn, skjøre, mørke og sterke på samme tid. Ser du rundt månen, oppdager du plutselig at den er omringet av en blå farge midt i mørket. En klar og tydelig farge som hjelper til så månen kan skinne.

Det kan være litt sånn jeg føler det nå, for å snakke «i bilder». Jeg blir kalt for «Mary Poppins»… på grunn av ulike ting… men, jeg bestemmer meg for å sikte «mot månen, for bommer jeg lander jeg blant stjernene»…Et sitat jeg leste nå i helga på ei dør som jeg åpnet der jeg var, og som jeg skal tilbake til. En dør som åpner et nytt kapittel i Orkidedatters liv -takknemlig-

Ønsker dere en alle tiders ny uke🦋

-orkidedatter-

10 kommentarer om “«Å sikte mot månen»…

 1. Spennende med ny dør, kjære deg 💗 Håper og ønsker det er så mange gode ting på vei til deg. «Å herregud for et vakkert tre», var faktisk det første jeg tenkte da jeg åpnet bloggen din i dag! Naturen gjør og har gjort så mye for meg også. Jeg tror jeg har telt alle tissemaurene og vendt alle blandene på hytta til farmor og farfar 🌱💛 Takk for et nydelig innlegg! Klem til Orkidedatter

  Likt av 1 person

  1. Herlige deg, så god, varm og takknemlig kommentar der jeg kan se for meg deg som lita jente som snur og vender på alt på hytta❤️ så utrolig koselig du også syns at treet er vakkert. Det står i innkjørselen til tunet der jeg bor. Naturen er en egen medisin for kropp og sjel🦋tusen takk for at du er du, skjønne deg, klem💞og må kvelden bli fin og god mot deg🦋

   Liker

 2. Så utrolig flott tre! Det fascinerer meg veldig hvordan trærne kan se så forskjellige ut.
  Og et sterkt innlegg, tankevekkende og fint.
  Nydelige bilder av månen! 😍

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s