Nydelig vinterdag i Norge.

Jeg bor litt nord for Oslo i Norge, og i går var det en nydelig vinterdag, en kald en også. En vinterdag for mye gøy og uteaktivitet. Eller en superfin dag for å være inne og bare observere den fine dagen.

Solen stod opp i takt med kaffekoppen min. En deilig og sterk morgenkaffe som dufter herlig til himmelens fargespill. Solen trenger seg igjennom og sender sine varme stråler ned til meg. Jeg kan kjenne solen varmer mine bare legger der jeg har tatt bena godt oppunder meg i sofaen. Det føles godt. Savnet etter sommer og sol melder seg, men vinterens vakre teppe ligger der ute og glitrer. Veldig vakker på sin måte. Det tar bare litt lenger tid å komme seg ut, med jakke og lue på, vinterstøvler og votter.

Norway, Norge, vinter, Winter, winterwonderland, wintervacation, Oslo, sunset, sunrise,

Jeg er veldig fasinert av soloppganger, det er noe magisk over dem. Jeg blir ett med fargene som «spiller» på himmelen og tenker ofte på: «tenk om bildene kunne snakke?»

Norge, Norway, winter, vinter, winterwonderland, sunset, sunrise, wintervacation, Norwegen

Det er helt stille i noen sekunder….Så blir stillheten brutt av et par biler som suser avgårde….Nå er det et ordentlig vinterføre og når jeg kikker opp er naboen ute og sparker. Med lange sparktak fra det ene bakbenet hun glir fort forbi. Det ser ut som hun smiler også. Jeg husker selv hvor glad jeg var i å sparke når jeg var liten. Svisj…svusj….»i en rykende fei, her kommer jeg» ropte jeg nedover bakken der jeg bor. Jeg strakte noen ganger armene i været, når jeg følte meg modig nok til det. Det var så utrolig deilig å kjenne den kjølige vinterdagen på mine kinn, som ble rosa når jeg var ute. Flere ganger tok jeg å sparket ned bakken, og flere ganger likte jeg å føle på friheten den ga meg.

Norge, Norway, Norwegen, winter, winterwonderland, Oslo, wintervacation, sunrise, sunset

Mange ganger måtte jeg ta en pause og jeg kastet meg ned i snøen ved siden av veien og lot snøen smelte i ansiktet mitt. Blåste forsiktig bort litt av håret mitt som klistret seg til øynene mine og bare pustet og slappet av. Følte på solstrålene som varmet på min kalde nese og myste litt bortover landskapet. Jeg har alltid vært opptatt av naturen og dens undre. Alltid følt meg «hjemme» her. Alltid blitt glad og vært trygg.

Norway, Norwegen, Norge, Oslo, winterwonderland, winter, wintervacation, sunrise, sunset

Jeg tenker at selv i dag som voksen kan jeg føle på hvordan dette var for meg for mange år siden. Den dag i dag har det ikke forandret seg mye. Jeg undrer meg nesten mer i dag og er mye bedre på å leve her og nå, i nuet, og oppleve og sanse her ute i det fri. Puste i den reine deilige luften som fyller meg med energi.

Norway,Norwegen, Norge, winter, vinter, winterwonderland, wintervacation sunrice sunset

Veien jeg går på føles lett og jeg blir glad. Naturen er den beste «medisin» og jeg føler meg heldig som får oppleve akkurat dette.

Winter, Norway, Norwegen, Norge, winter, wintervacation, vinter, wonterwonderland, sunrice, sunset

Jeg observerer noen spor i snøen og med glede jeg ser at det er «skogens konge» som har tatt turen ned hit. Det har blitt mindre elg her jeg bor føles det ut som. Hver eneste vinter pleide det å være en flokk inni skogen vår. Så ble det bare noen, så  ble det få, så ble det en, og så er det bare en av og til som streifer innom. Elgen er et vakkert dyr. Så majestetisk og flott, på avstand. Jeg vil ikke få noe nærkontakt med dette dyret på noen måte i bil eller som gående. Jeg er ikke helt trygg på hva den kan gjøre hvis den skal føle seg truet, spesielt når den har kalven med seg. Når jeg var liten måtte jeg alltid kikke ut før jeg gikk ut på trappa fordi elgen kunne stå like utenfor. Nå som det har blitt mindre av den tenker jeg ikke på det. Nå går jeg bare ut uten å tenke noe mer på det, og joda, har blitt overraska en gang, og da var veien kort inn igjen….

Moose, elg, Norway, Norwegen, winter, wintervacation, winterwonderland

Denne elgen stod i veikanten og slikket salt fra veien. Den kom brått på der jeg så ut av vinduet og oppdaget to elg som stod på min side av bilen (jeg kjørte ikke) og mannen min sier, «ser du denne da som står  rett foran oss»…Nydelig dyr, der den plutselig tok et «steilet» tilbake og snudde seg så jeg observerer ren muskelstyrke der elgen forflyttet den store kroppen sin. Det står en til rett i skogkanten på bilde, men jeg kan ikke se den på bildet.. Vær så snill alle som er ute å kjører, ta det rolig, vi har ingen å miste av deg eller elgen. Elgen er bare brått i veien. Jeg ser at det er satt opp ekstra skilt også med «vis varsomhet» der det er stor elgtrafikk…Respekter dette.

Norway, Norwegen, Norge, Oslo, winter, wintervacation, winterwonderland,

Solen går ned, blir snart borte der i landskapet. Lar seg «svøpe» om med skygger av jorda, skygger av trærne og skygger av fjell og natur. Tar en liten pause nå. Lar kong vinter få være vinter litt lenger, for nå snør det masse her igjen…

Norway, Norwegen, Norge, winter, vacation, Oslo

Dagen glir over til kveld og alt det fine av farger bli svart/hvit snart. Mørket kommer og legger sin svarte «kappe» over oss til neste morgen. Det blir enda kaldere og jeg tar meg enda en kaffekopp til der jeg ser snøen klistrer seg til vinduet og jeg hutrer.

Winter, vinter, Norge, Norway, Norwegen, wintervacation, sunset, sunrice,

Med et ønske om at alle skal ha en trygg natt som blir fylt med kjærlighet og energi til å ta fatt på neste dag.

-orkidedatter-

 

 

8 kommentarer om “Nydelig vinterdag i Norge.

    1. Tusen takk gode og fine deg❤️så koselig at du liker det, men enda koseligere at du tenker på meg🦋det varmer mitt hjerte, men det visste du, men jeg kan ikke si det ofte nok❤️klem

      Liker

  1. Mange flotte bilder! og ja..jeg husker sparken…det var deilig det..å skli lydløst over snøen…så begynte de å strø overalt..og akk..sparken måtte stå…Elgen ja..vi hadde også masse elg her på Hurumlandet før..men nå er det minsket…Her står det skilt bortover veien..før var dette stedet man dro til vist man ville ha «elgsafari» Jeg har gudskjelov ikke møtte på noen i bil..Ha en god kveld og nyt en ny fin vinterlig uke!

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s