Sommeridyll- Chania- Agia Marina.

I kalde vinter Norge, det snør og det snør…drømmer jeg om en tid som var i varme sommer Kreta. Det er så godt å ha noe å tenke tilbake på. Jeg prøver å føle på følelsen jeg hadde når jeg var på ferie på dette idylliske stedet. Det er ingen hemlighet at jeg er topptilhenger av Hellas, Kreta, Platanias, Agia Marina og Chania.

Her har jeg hatt mye feriehygge og det jeg vil beskrive som sommeridyll. Det kan være ulik tolkning av dette begrepet, men jeg har det helt magisk der nede.

Kreta greece crete platanias Agia Marina sommeridyll

I Agia Marina har jeg og min familie funnet vår drømmestrand. Ligge på solsenga under parasollen og bare se utover havet så langt øye kan se. Når jeg lukker øynene kan jeg fokusere på havets brus og bølgene som skvulper opp mot stranden og drar tilbake til havs. Jeg kan ligge sånn i timevis, bare nyte og være tilstede i -her og nå-. Jeg elsker å bade og gjerne snorkle litt rundt om kring.

Greece Kreta Platanias Agri MarinThe old venetian harbour of Chania chania

Agia Marina har en strand som er perfekt for meg og min sønn å gjøre akkurat dette. Langgrundt og vannet blir ikke grumsette. Jeg kan heller ikke ha ørene så lenge under vann, så havet må spille på lag med meg, være rolig og så stille det bare kan. Litt utfordring må det jo være. Det er en underlig verden der nede i havet. Fiskene som oppdager at de ikke er alene og som blir nysgjerrig på hvem jeg er. Fine steiner som glitrer i mot meg og jeg kan ikke dy meg med å plukke de opp, og ta de med hjem. Å oppleve solnedgangen på stranda her byr på en emosjonell opplevelse og setter du deg ned for å meditere vil jeg si at det er magi.Sunset in greece kreta platanias agia marina meditation

Å komme til denne plassen som jeg opplever som «tiden står stille» er balsam for min sjel. Her kan jeg bli med på oppdagelsesferd inn til landsbyer eller ut til øya KriKri om jeg vil. Det anbefales på det sterkeste siden de som snorkler og dykker rett utenfor øya, sammenligner det med Great barrier reef, Australia på grunn av vannet, fiskene og hvordan det ser ut der nede. Jeg har en drøm om å oppleve dette, men det byr på utfordringer for meg. For de som er interessert i historie ligger det et flyvrak på bunnen der fra 2. verdenskrig.

Agri marina sunset kreta greece platanias the old harbour of chania chania

Jeg elsker stemningen på Kreta, den kan føles helt inn i hjerterota. Lukten av mat og krydder som flyter inn i nesa. Øynene mine som ser glade og store smil på menneskene. Munnen som nesten ikke kan vente på å innta deilig drikke og mat. Maten er av en kulinarisk herlighet som smelter i munnen der farger, smak og krydder blir til en eksplosjon av «livet». Av livet som grekerne virker så glade i. Kjærlighet, omsorg, «glimt i øyet», hjerte på rett plass og varme mennesker som inviterer til en god samtale om du vil. Når jeg tar meg tid til å lytte og får lov til å bli bedre kjent med noen av de jeg treffer der nede så blir jeg «trollbundet» av deres historie, kultur og livsglede. Uansett hvordan fremtiden ser ut, eller hva som skjedde i går eller i morgen, ja, så tar de livet som det faller seg. Det kaller jeg livskvalitet og mestring. Jeg har noe å lære av grekerne.

Agia Marina Greece

Det å gå i gatene eller trange smug der jeg opplever fortryllende vakre blomster og planter og hvite bygninger med blå dekor er som å gå inn i et eventyr. Det er romantikk, svimlende historie og severdigheter. Jeg blir både målløs og «bergtatt». Det er spesielt Chania by som jeg har opplevd som byr på denne stemningen. Det er en fryd å gå på gamle -The old venetian harbour of Chania.

Greece kreta hellas agri marina

Er du glad i shopping vil du få dette stimulert. Det bugner av butikker med noe for enhver smak. Orginale butikker med det lille ekstra som frister. Du kan være så heldig å oppdage gullkorn blant tradisjonelle suvenirer. Chania by byr også på merkevarer om du bare leter godt nok etter de butikkene, eller om du kjenner noen der som kan vise deg veien. Å gå blant design var for meg ganske så spesielt, men jeg endte ikke opp med noen ting. Det gjorde tantebarnet mitt, og gjett hvem som måtte hjelpe til å bære, ja, det var meg. Jeg bærte sko og vesker blant kjoler og topper, og et lite glimt av «hollywoodglam» streifet tankene mine.

The old harbour of chania agia marina chania

Jeg opplever grekerne som stolte av sin kultur og hva de får til. Der lokale kunstnere viser seg frem i all sin prakt med keramikk, maleri eller håndarbeid. Å den deilige oliven da dere. Oliven i alle slags former og farger som du kan boltre deg i mens du dusjer i olivensåpe. Vaske håret i olivenshampo og oppleve håret ditt på ny. Eller bodylotion med oliven og andre godsaker som du kan smøre inn den solfylte, eller solbrente huden din med. Deilig dufter fyller rommet du er i med frukter av ulike slag. Ansiktskremer og lavasåper som påvirker huden din så den føles spenstig og ren. Mango og oliven kremene er min favoritt. Lavasåpe for min hud ble jeg overraska over. Frukt ble forresten brukt som medisin i antikken og var et symbol på fruktbarhet og overflod den gang. Uansett, det er som å oppdage nye følelser og en bedre meg her nede.

Agri marina sunset greece platanias kreta hellas sommeridyll

En dag skal jeg komme tilbake hit, men akkurat nå har økonomien sagt STOPP. Til jeg finner en ny jobb, må jeg drømme og ha et mål om å få reise dit igjen. Dra ned igjen, fylle meg selv opp igjen med ren energi og skape nye minner. Minner kan ikke kjøpes eller selges, (men turen koster) så jeg er så utrolig takknemlig for de minnene som allerede er skapt og jeg kan mimre til❤️.

-orkidedatter-

(Jeg vil også anbefale en tur til Knossos, det største arkeologiske stedet på Kreta. Det var utrolig spesielt å oppleve dette stedet).

10 kommentarer om “Sommeridyll- Chania- Agia Marina.

  1. Så gøy😊så utrolig koselig og det varmer mitt hjerte, tusen takk skjønne deg❤️Det gir meg mening å forfatte noe og blogge når jeg får deg til å oppleve noe🦋god og varm klem🦋

   Liker

 1. Å det ser virkelig nydelig ut der 💕 Når du skrev om di steinene som du bare måtte ha med deg. Så kjente jeg nesten at hjertet hoppet ut av brystet. Stein samler som jeg er. Det var som å gå tilbake i tid. Til den lille jenta som satt klistret nedi fjæra kanten og plukket med seg blanke fine steiner. 💕❤

  Likt av 1 person

  1. Åh, så herlig, tusen takk skjønne deg❤️med slike tilbakemeldinger gir det meg så stor mening å forfatte noe og blogge, du varmer mitt hjerte❤️det å få deg til å oppleve noe og bringe tilbake gode minner gir meg motivasjon til å fortsette å forfatte noe, tusen takk gode deg🌹klem

   Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s